Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bekijk de controversiële Salvadoraanse Bitcoin-act van 2021.
#1
De aanvaarding van Salvadoraanse Bitcoin was altijd een van de grootste verhalen in de encryptieindustrie in 2021.
Op de Bitcoin conferentie 2021, gehouden in juni dit jaar, El Salvador President Naib bukler (nayib bukele) kondigde aan dat het Bitcoin spoedig als wettig betaalmiddel zou accepteren. Dit nieuws kreeg warm applaus van de deelnemers in Miami. Tegelijkertijd kreeg het ook veel lof van Bitcoin supporters zoals Michael seller en Peter Mack op twitter. Echter, dit evenement dat wereldwijd verhitte discussie veroorzaakte was niet zo soepel, waaronder sommige internationale organisaties en economen Inclusief veel mensen die in El Salvador wonen, zijn ze niet zo enthousiast.
Na maanden van controverse, El Salvador's Bitcoin wet kwam in werking op september 7.
Financiële instellingen zijn financiële vervangers die de privacy schenden.
Maar in El Salvador, heeft Bitcoin een ongekende transformatie ondergaan... en is de wettig betaalmiddel van een land geworden.
In een video voor Bitcoin-conferentie 2021 zei president Bukler: "Volgende week zal ik een wetsvoorstel indienen aan het Congres om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken."
Ondanks de ongekende maatregelen die zijn genomen, trekt de beweging van Bukler eigenlijk aan de ontwikkeling van "script" van Bitcoin en is ontworpen als een nationale inflatiehedgefoctie in El Salvador. El Salvador is een van de weinige landen die de Amerikaanse dollar als wettig betaalmiddel gebruiken. Zoals veel Bitcoin aanhangers betreurt Bukler het feit dat de Amerikaanse dollar gevoelig is voor inflatie. Als de Verenigde Staten economisch beleid voeren dat tot inflatie leidt, kunnen Salvadoranen helaas alleen maar toekijken hoe hun activa afnemen. Aangezien Bitcoin beschouwd wordt als een activum om tegen inflatie te beschermen, is het de nieuwe wettig betaalmiddel van El Salvador geworden.
Bovendien zijn veel Salvadoranen sterk afhankelijk van overmakingen uit het buitenland van China, die twintig procent van het bruto binnenlands product van het land (BBP) vertegenwoordigen. Meer dan twee miljoen Salvadoranen wonen buiten het grondgebied van het land, maar ze hebben altijd nauwe banden onderhouden met hun woonplaats, met meer dan $4 miljard aan het land dat elk jaar wordt overgedragen.
Expataten sturen meestal overmakingen naar China via een bank of een andere financiële dienstverlener, maar deze tussenpersonen kunnen de kosten van grensoverschrijdende overmakingen verhogen. Bijvoorbeeld, als iemand $1000 van de Verenigde Staten naar El Salvador nalaat, zelfs onder de vlag van "zero handling charge" van de wisselkoers, kunnen klanten daadwerkelijk worden geconfronteerd met kosten van beide zijden van de bank.
Een voordeel van Bitcoin of een cryptocurrency is dat het niet afhankelijk is van een tussenpersoon. Daarom kan Bitcoin voor El Salvador, een armer land, en individuen die dergelijke beschuldigingen willen vermijden, aantrekkelijker zijn.
De coderingstechnologie kan de financiële integratie op grote schaal bevorderen, wat ook in El Salvador is bewezen. Minder dan dertig% van Salvadoranen hebben bankrekeningen, maar in de weken nadat de Bitcoin Act in werking kwam en chivo portemonnee werd gelanceerd, hebben meer mensen Bitcoin portefeuilles dan bankrekeningen.
Strike, een van de vroegste ontwikkelaars van het grootste Bitcoin portemonnee- en bliksemnetwerk ter wereld, uitte waardering voor het initiatief van El Salvador. Op dezelfde dag dat Bukler het nieuws aankondigde, zei CEO Jack Mallers: "Vandaag wordt de wereld beter en de mensheid heeft een sprong gemaakt in vrijheid en financiële inclusiviteit."
JP Morgan Chase, een investeringsbank, is van mening dat het initiatief niet de moeite waard is om te vieren: "het is duidelijk van groot belang voor het land, maar het is moeilijk om tastbare economische voordelen te zien in verband met het aannemen van Bitcoin als een tweede vorm van wettig betaalmiddel."
De slagportefeuille, gelanceerd in El Salvador in maart en algemeen gebruikt, is ook controversieel, Kapitaal transmissie (geld zender) is een term met een speciale juridische betekenis. In de Verenigde Staten, de fondstransfer service moet een licentie te verkrijgen in elke staat binnen het toepassingsgebied van de operatie, maar zap, de moedermaatschappij achter de portefeuille, heeft dit niet gedaan. Volgens de enquête, heeft zap niet een licentie te verkrijgen om te werken in de meeste staten in de Verenigde Staten, en alleen een valuta transfer licentie in 17 staten, wat betekent dat gebruik maken van staking Veel gecodeerde transfers naar El Salvador kunnen illegaal zijn.
Vorige maand nog uitte de Bank of England bezorgdheid over El Salvador. Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of England, zei dat wat hem "het meest bezorgd" maakte over El Salvador om Bitcoin te omarmen was "of de burgers van het land de aard en de volatiliteit van Bitcoin begrijpen".
Echter, volgens de prestaties van de afgelopen zeven maanden, de bewoners van El Salvador begrijpen Bitcoin, maar willen het niet opleggen aan hen als wettig betaalmiddel.
Binnenlandse geschillen
In El Salvador, de introductie van de Bitcoin act en zijn officiële portemonnee chivo is verre van eenvoudig zeilen. Met de introductie van de Bitcoin plaatste Buchler zijn land in het centrum van de "globale discussie over de toekomst van de munt".
Chivo portefeuille is een nationale digitale portefeuille uitgegeven door de Salvadoraanse regering op September 7 om de Bitcoin act uit te voeren. Daarom belooft El Salvador dat chivo portemonnee gebruikers die downloaden en authenticeren zal een Bitcoin beloning van $30 ontvangen. Dit maakte de Salvadoraanse officiële portemonnee meer dan twee miljoen gebruikers in een maand.
Baize meldde in een vorig artikel getiteld "hackers richtten de $30 Bitcoin wol van El Salvador" dat sommige hackers de identiteitsinformatie van El Salvador bewoners stalen en de portemonnee die met hun identiteit verbonden was geactiveerd om een $30 Bitcoin beloning te krijgen. Volgens de beschrijving van de officiële website van chivo portemonnee, om een portefeuille te registreren, moet je de voorkant en de achterkant van de auto rijbewijs van een individu scannen, en vervolgens uitvoeren gezichtsherkenning om de identiteit van de registrant te controleren. Echter, een YouTube-gebruiker in El Salvador geverifieerd op de site dat hij bedrogen gezichtsherkenning door alleen gebruik te maken van een "film poster" of een kopje water, waardoor het rekeningregister met succes, die bewees dat het systeem defecten had.
Alleen deze maand, een twitter gebruiker alias El comisonado zei dat hij meer dan vijftig voorbeelden had verzameld van Bitcoin verloren van chivo portefeuille. "Ik denk niet dat chivo portemonnee veilig is. Niemand kan he t controleren omdat de code niet open source is. Tegenwoordig gebruiken weinig mensen chivo omdat veel mensen niet weten hoe het werkt," zei hij.
Echter, meer Salvadoranen'klachten hebben niets te maken met technologie, maar op de voorwaarde dat de staat het gebruik van Bitcoin dwingt. Bukler zei in augustus dat als Salvadoranen dat niet willen, ze geen Bitcoin hoeven te gebruiken. "Wat als iemand Bitcoin niet wil gebruiken? Nou, niets, download geen portefeuille en ga verder met je normale leven."
Maar dit is niet het geval, omdat dit in strijd is met artikel 7 van de Bitcoin-wet, die luidt: "Wanneer iemand die goederen of diensten koopt Bitcoin aan bedrijven betaalt, moet elke economische entiteit (business) Bitcoin als betaling accepteren." Dus Bitcoin is nauwelijks optioneel voor lokale bedrijven.
In dit verband zijn enkele vertegenwoordigers van vakbonden, bedrijven en studenten vele malen de straat opgegaan om te protesteren en de intrekking van de Bitcoin-wet te eisen. Sommige mensen hebben borden met'we willen geen Bitcoin'. Extreme demonstranten staken zelfs Bitcoin ATM's in brand.
Bovendien blijkt uit een aantal onderzoeken dat de meeste Salvadoranen denken dat de Bitcoin-wet een slecht idee is. Volgens een studie in opdracht van het burgerschap Research Center (CEC) van de Universiteit van Gavidia (UFG) in Francisco, drie kwart (77%) van studenten in de lokale universiteit van de hoofdstad van El Salvador geloven dat de goedkeuring van de buklebite is "niet erg wijs" of "helemaal niet wijs", alleen 12.9% noemen het een "wijze" zet en 6.5% noemen het "zeer wijs".
Tot nu toe hebben deze inspanningen niet veel invloed gehad: de Bitcoin vlag van Bukler is niet geschud.
Voorgesteld "Bitcoin City"
Vorige maand kondigde Bukler aan dat El Salvador een Bitcoin stad zou bouwen. Hij vergeleek de Bitcoin-stad met de stad gesticht door Alexander de Grote van Macedonië, die vrijgesteld zal worden van inkomstenbelasting, onroerendgoedbelasting en vermogenswinst belasting.
De eerste Bitcoin stad ter wereld zal rond zijn, als een munt, gelegen tussen de twee steden van El Salvador --La Union en concagua, de hoofdstad van de provincie La Union.
Er is een vulkaan met dezelfde naam in konchagua stad. Er zijn actieve vulkanische ventilatiegebieden op de twee belangrijkste pieken van de vulkaan, maar er is geen bevestigde uitbarsting geschiedenis. Volgens de beschrijving van Bukler is de overheid van plan om een centrale naast de vulkaan te bouwen om energie te leveren voor de "Bitcoin City" en de exploitatie van Bitcoin. De opgraving van Bitcoin en andere cryptocumenten vereist grootschalige computerapparatuur, die niet alleen kostbaar en moeilijk is, maar ook veel energie verbruikt.
De stad zal een volwassen metropool worden met residentiële, commerciële, restaurant, luchthaven, haven en spoorwegdiensten, Er wordt geschat dat de kosten van de openbare infrastructuur ongeveer 300000 bitcoins zullen zijn (ongeveer US $17.7 miljard). De stad zal worden vrijgesteld van inkomstenbelasting, onroerendgoedbelasting en andere belastingen, en de enige belasting zal 10% belasting over de toegevoegde waarde zijn. Een deel van de belasting over de toegevoegde waarde zal de obligaties financieren die zijn uitgegeven voor de bouw van de stad, en het andere deel zal worden gebruikt voor stadsbouw en diensten.
Daarnaast zal El Salvador beginnen met de financiering van 2022 en de eerste partij Bitcoin staatsobligaties uit de wereld uitgeven... vulkanische obligaties.
Samson maai, hoofd strategie officier van Blockstream, een blokkerende technologie provider, zei dat de eerste tien jaar "vulkanische obligaties" de waarde van $1 miljard waard zou zijn, ondersteund door Bitcoin met een coupon percentage van 6.5%. Na een periode van vijf jaar lock-in, zal El Salvador beginnen te verkopen sommige bitcoins gebruikt om obligaties te financieren voor het verstrekken van "extra coupons" voor beleggers Er kan worden geconcludeerd dat de waarde van Bitcoin sterk zal blijven stijgen. Tegelijkertijd gelooft Samson dat deze plannen El Salvador tot een "wereldfinancieel centrum" en "Singapore in Latijns-Amerika" zullen maken, en hoopt dat andere landen zich daaraan zullen houden.
Stichter, hij is een van de Salvadoranen die publiekelijk tegen de uitvoering van de Bitcoin act zijn. Gomez heeft deelgenomen aan diverse forums en videoconferenties en in detail geïntroduceerd de defecten en risico's hij gelooft in El Salvador Bitcoin wetsvoorstel. Gomez is ook bekend om het onthullen van belangrijke details van chivo portemonnee. Hij wees erop dat hij zich zorgen maakt over verschillende design functies van chivo portemonnee, waaronder dat de operationele kosten van "zero fee service" zal worden betaald door belasting.
Volgens het rapport van de lokale media La Prensa grafica, De politie van de operationele tactieken sectie van El Salvador (vergelijkbaar met de speciale politie) probeerde Gomez's computer in beslag te nemen tijdens de arrestatie. Kort na zijn arrestatie, werd Gomez overgebracht naar de speciale afdeling misdaad van de National Central Investigation Department. De politie zei dat Gomez onder onderzoek was vanwege "valse e-mails verzonden aan verschillende gebruikers van de banken waarvan de rekeningen waren gestolen" display 12290; Salvadoraanse autoriteiten proberen toegang te krijgen tot Gomez's mobiele telefoons en computers.
Volgens een verklaring van Gomez's advocaat Otto Flores, liet de politie hem een paar uur later vrij. Hij werd gearresteerd zonder gerechtelijk bevel, het is onduidelijk waarom hij geboeid werd.
Een andere criticus, Jose Miguel Vivanco, zei genadeloos op Twitter: "Wat is de volgende stap? Als we de geschiedenis van Venezuela als leidraad nemen: nieuwscensuur, beperkingen van het maatschappelijk middenveld, totale straffeloosheid voor mensenrechtenschendingen, arrestatie van tegenstanders en verkiezingsfraude."
BTC-blad 12290;
Wat is de aankoopstrategie van de president? Dat wil zeggen, meer dan eens door "koopjesjacht" om te reageren op de daling van de prijs van de Bitcoin. Bijvoorbeeld, Buchler kocht 150 BTC, 420 BTC en 100 BTC in september, oktober respectievelijk november.
Maar dit is een andere reden om de transparantie in twijfel te trekken. Tot nu toe heeft Bukler nog niet aangekondigd wie de Bitcoin portefeuille private sleutel van de overheid controleert. Een ernstig probleem gezien het feit dat El Salvador's Bitcoin is toegevoegd aan het Ministerie van Financiën.
Nolvia Serrano, de business director of block bank in El Salvador, een gedecentraliseerde bank, is van mening dat: "Er zijn veel dingen die niet openbaar zijn gemaakt. Bijvoorbeeld, wie heeft de private sleutel van deze Bitcoins? Daarnaast weten we niet wat de standaard voor het kopen van Bitcoins is. Er kunnen geen fouten in transparantie zijn. We moeten transparant blijven, omdat de encryptie gemeenschap om deze principes geeft."
samenvatting
Voor de Salvadoraanse regering en lokale economische actoren is het Bitcoin experiment niet eenvoudig, er zijn nog veel problemen die moeten worden opgelost, en het succes van Bitcoin El Salvador blijft te zien. Ondertussen besteden andere landen in Latijns-Amerika veel aandacht aan de situatie in El Salvador, en zijn politici begonnen hun Bitcoin /cryptocurrency wetsvoorstel te promoten. Ze hebben tenslotte allemaal één ding gemeen: te ver van God en te dicht bij Amerika.
Echter, het feit dat El Salvador Bitcoin accepteert als een officiële betaalmiddel is inderdaad het begin van de enorme mars van Blockchain technologie en encryptie technologie. De barrières om te gebruiken zijn verminderd en de echte gebruiksgevallen zijn gerealiseerd. De toenemende frequentie van inwoners in El Salvador met behulp van het bliksemnetwerk bevestigt ook de huidige omvang van het bliksemnetwerk. Met het oog op de toekomst, wordt verwacht dat bliksemnetwerk technologie een hoger niveau in real-time communicatie, bescherming van de kapitaalveiligheid en privacy, om meer gebruiksscenario's voor Bitcoin te brengen.
Risico tips:
Volgens de aankondiging over het verder voorkomen en omgaan met het speculatie risico van virtuele valuta handel uitgegeven door de centrale bank en andere diensten, wordt de inhoud van dit artikel alleen gebruikt voor het delen van informatie en niet bevorderen en bekrachtigen elke operatie en beleggingsgedrag. Lezers worden verzocht strikt te voldoen aan de wetten en voorschriften van hun regio en niet deelnemen aan enig illegaal financieel gedrag.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)