Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tarkastele uudelleen Salvadorin kiistanalaista bitcoin -säädöstä 2021
#1
Salvadoran bitcoin in hyväksyminen on aina ollut yksi suurimmista tarinoista salausteollisuudessa 2021:n aikana.
Bitcoinin konferenssissa 2021: Miami pidetään tämän vuoden kesäkuussa, El Salvadorin presidentti Naib bukler (nayib bukele) ilmoitti, että se hyväksyisi pian bitcoin in lailliseksi maksuvälineeksi. Tämä uutinen sai lämpimät suosionosoitukset Miamin osallistujilta. Samaan aikaan se herätti myös suuria kehuja bitcoin kannattajilta, kuten Michael myyjältä ja Peter McCormackilta Twitter. Kuitenkin tämä tapahtuma, joka käynnisti globaalin kiivaan keskustelun, ei ollut niin sujuva, mukaan lukien jotkut kansainväliset järjestöt ja taloustieteilijät. Monet El Salvadorissa asuvat eivät ole kovin innostuneita.
Kuukausien kiistojen jälkeen El Salvadorin bitcoin-laki tuli voimaan syyskuussa 7.
Rahoituslaitokset ovat rahoituksen korvikkeita, jotka rikkovat yksityisyyttä.
Mutta El Salvadorissa bitcoin on kokenut ennennäkemättömän muutoksen. Siitä on tullut maan laillinen maksuväline.
Bitcoin-konferenssiin 2021Confusedsä toimitetussa videossa presidentti Bukler sanoi: "Ensi viikolla, minä lähetän lakiesityksen kongressille tehdäkseni bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi."
Huolimatta ennennäkemättömistä toimenpiteistä, bukler in liike itse asiassa perustuu kehitykseen "skripti" bitcoin ja on suunniteltu kansallisen inflaation suojaus toimenpide El Salvador. El Salvador on yksi harvoista maista, jotka käyttävät Yhdysvaltain dollaria laillisena maksuvälineenä. Kuten monet bitcoin kannattajat, Bukler pahoittelee sitä, että Yhdysvaltain dollari on altis inflaatiolle. Valitettavasti, jos Yhdysvallat harjoittaa talouspolitiikkaa, joka johtaa inflaatioon, salvadorilaiset voivat vain katsoa, kun niiden varat laskevat. Koska bitcoinia pidetään valttina inflaatiota vastaan suojautumiseksi, siitä on tullut El Salvadorin uusi laillinen maksuväline.
Lisäksi monet salvadorilaiset asukkaat luottavat voimakkaasti ulkomaan Kiinan rahalähetyksiin, mikä vastaa 20 prosenttia maan bruttokansantuotteesta (BKT). Yli kaksi miljoonaa salvadorilaista asuu maan alueen ulkopuolella, mutta heillä on aina ollut läheiset yhteydet kotikaupunkiinsa, jossa yli neljä miljardia siirretään maahan joka vuosi.
Ulkomaalaiset lähettävät yleensä rahalähetyksiä Kiinaan pankin tai muun rahoituspalvelujen tarjoajan kautta, mutta nämä välittäjät voivat nostaa rajatylittävien rahalähetysten kustannuksia. Jos esimerkiksi joku siirtää $1000:n Yhdysvalloista takaisin El Salvadoriin, jopa valuuttakurssin "nollakäsittelymaksun" lipun alla, asiakkaat voivat itse asiassa maksaa maksuja molemmin puolin pankkia.
Yksi bitcoin tai mikä tahansa kryptovaluutta on, että se ei ole riippuvainen mistään välittäjä. Siksi, El Salvadorille, köyhemmälle maalle ja henkilöille, jotka haluavat välttää tällaisia syytteitä, bitcoin voi olla houkuttelevampi.
Salaustekniikka voi edistää laajaa taloudellista osallisuutta, mikä on myös todistettu El Salvadorissa. Alle 30 prosenttia salvadorilaisista on pankkitilejä, mutta viikkoja sen jälkeen, kun bitcoin-laki tuli voimaan ja chivo-lompakko otettiin käyttöön, useammalla ihmisellä on bitcoin-lompakot kuin pankkitileillä.
Strike, yksi ensimmäisistä kehittäjistä maailman johtava bitcoin lompakko ja salama verkosto, ilmaisi arvostuksensa El Salvador aloite. Samana päivänä, kun Bukler ilmoitti uutiset, toimitusjohtaja Jack Mallers sanoi: "Tänään maailma on paranemassa ja ihmiskunta on ottanut askeleen vapauden ja taloudellisen osallisuuden alalla."
Sijoituspankki JPMorgan Chase on sitä mieltä, että aloite ei ole juhlimisen arvoinen: "Sillä on selvästi suuri merkitys maalle, mutta on vaikea nähdä mitään konkreettisia taloudellisia etuja, jotka liittyvät bitcoinin hyväksymiseen toisena laillisena maksuvälineenä."
Iskurlompakko, joka käynnistettiin El Salvadorissa maaliskuussa ja jota käytetään laajalti, on myös kiistanalainen, Pääoman siirto (rahan lähetin) on termi, jolla on erityinen oikeudellinen merkitys. Yhdysvalloissa, rahaston siirtopalvelun on saatava lisenssi jokaisessa valtiossa toiminnan laajuuden, mutta zap, emoyhtiö lompakon takana, ei ole tehnyt niin. Mukaan kysely, zap ei ole saanut lupaa toimia useimmissa valtioissa Yhdysvalloissa, ja vain saatu valuutan siirtolupa 17-valtioissa, mikä tarkoittaa käyttää lakko Monet salatut siirrot El Salvadoriin saattavat olla laittomia.
Juuri viime kuussa Englannin pankki ilmaisi huolensa El Salvadorista. Andrew Bailey, Englannin pankin kuvernööri, sanoi, että se, mikä sai hänet "eniten huolestumaan" El Salvadorin omaksumisesta bitcoin oli "onko maan kansalaiset ymmärtäneet bitcoinin luonteen ja epävakauden".
Viimeisten seitsemän kuukauden tulosten mukaan El Salvadorin asukkaat kuitenkin ymmärtävät bitcoinia, mutta eivät halua pakottaa sitä siihen laillisena maksuvälineenä.
Kotimaiset riidat
El Salvadorissa bitcoin-lain käyttöönotto ja sen virallinen lompakko chivo on kaukana tavallisesta purjehtimisesta. Kun bitcoin otettiin käyttöön, Buchler asetti maansa keskipisteeksi "globaalin keskustelun valuuttaa koskevasta tulevaisuudesta" eli "globaalin keskustelun keskipisteeksi".
Chivo lompakko on kansallinen digitaalinen lompakko, jonka Salvadorin hallitus julkaisee syyskuu 7Confusedsä pannakseen bitcoin-lain täytäntöön. Siksi El Salvador lupaa, että chivo lompakkojen käyttäjät, jotka lataavat ja todentavat, saavat bitcoin-palkinnon $30. Tämä teki Salvadorin virallinen lompakko yli kaksi miljoonaa käyttäjää yhdessä kuukaudessa.
Baize raportoi edellisessä artikkelissa nimeltä "hakkerit tähtäsi $30 bitcoin villaa El Salvadorista", että jotkut hakkerit varastivat El Salvador in asukkaiden henkilöllisyyden ja aktivoivat heidän henkilöllisyytensä liittyvän lompakkonsa saadakseen $30 bitcoin palkkion. Chivo lompakon virallisen verkkosivuston kuvauksen mukaan, jotta voit rekisteröidä lompakkotilin, sinun on skannattava yksilön ajokortin etu- ja takapuoli ja sen jälkeen suoritettava kasvojentunnistus tarkistaaksesi rekisteröijän henkilöllisyyden. Kuitenkin YouTube käyttäjä El Salvador varmennettu sivustolla, että hän huijasi kasvojen tunnistaminen käyttämällä vain "elokuva juliste" tai vesipullo, joka tekee tilin rekisteri onnistuneesti, joka osoitti, että järjestelmä oli puutteita.
Juuri tässä kuussa twitter käyttäjä alias El comisonado sanoi, että hän oli kerännyt yli 50-vuotiaita esimerkkejä bitcoin kadonnut chivo lompakko. "En usko chivo lompakko on turvallinen. Kukaan ei voi tarkistaa sitä, koska koodi ei ole avoin lähde. Nykyään harva käyttää chivo, koska monet ihmiset eivät tiedä miten se toimii," hän sanoi
Yhä useammilla salvadorilaisilla valituksilla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä teknologian kanssa, vaan sillä edellytyksellä, että valtio pakottaa käyttämään bitcoinia. Bukler sanoi elokuussa, että jos salvadorilaiset eivät halua, heidän ei tarvitse käyttää bitcoinia. "Mitä jos joku ei halua käyttää bitcoinia? No, ei mitään, älä lataa [chivo] lompakkoa ja jatka normaalia elämääsi."
Näin ei kuitenkaan ole, koska se on ristiriidassa bitcoin-säädöksen 7 artiklan kanssa, jossa lukee: "Kun joku, joka saa tavaroita tai palveluja, maksaa bitcoinia yrityksille, jokaisen taloudellisen yksikön (yrityksen) on hyväksyttävä bitcoin maksuna." Bitcoin ei siis ole vaihtoehto paikallisille yrityksille.
Tässä yhteydessä jotkut ammattiliittojen, yritysten ja opiskelijoiden edustajat kävivät kaduilla monta kertaa protestoidakseen ja vaatiakseen bitcoin-lain kumoamista. Joillakin ihmisillä on kyltit, joissa lukee "emme halua bitcoinia". Äärimmäiset mielenosoittajat sytyttivät jopa bitcoinin automaatit tuleen.
Lisäksi useat tutkimukset osoittavat, että suurin osa salvadorilaisista pitää bitcoinin lakia huonona ajatuksena. Erään Franciscossa sijaitsevan gavidian yliopiston (UFG) kansalaisuuden tutkimuskeskuksen (CEC) tilaaman tutkimuksen mukaan kolme neljäsosaa (77 prosenttia) El Salvador in pääkaupungin paikallisessa yliopistossa opiskelevista opiskelijoista uskoo, että buklebitin hyväksyminen ei ole "kovin viisas" tai "ei lainkaan viisas", vain 12.9 prosenttia kutsuu sitä "viisaaksi" ja 6.5 prosenttia "erittäin viisaaksi".
Toistaiseksi näillä ponnisteluilla ei ole ollut juurikaan vaikutusta: Buklerin bitcoin-lippua ei ole ravistettu.
Ehdotettu bitcoin kaupunki
Viime kuussa Bukler ilmoitti, että El Salvador rakentaa bitcoin kaupungin. Hän vertasi "bitcoin kaupungin" kaupungin perusti Alexander suuri Makedonia, joka on vapautettu tulovero, kiinteistövero ja pääomavoittojen vero.
Maailman ensimmäinen bitcoin-kaupunki on pyöreä kuin kolikko, joka sijaitsee kahden El Salvador-La Unionin kaupungin ja concogua, La Unionin provinssin pääkaupungin välillä.
Konchagua-kaupungissa on samanlainen tulivuori, jossa on aktiivinen vulkaaninen venttiili, joka sijaitsee tulivuoren kahdessa päähuipulla, mutta ei ole vahvistettu purkauksen historiaa. Buklerin kuvauksen mukaan hallitus aikoo rakentaa voimalan tulivuoren viereen tuottamaan energiaa "bitcoin-kaupungille" ja bitcoinin hyödyntämiselle. bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen kaivaminen vaatii laajamittaisia tietokonelaitteita, jotka eivät ole vain kalliita ja vaikeita, vaan kuluttavat myös paljon energiaa.
Kaupungista tulee kypsä metropoli, jossa on asuin-, kauppa-, ravintola-, lentoasema-, satama- ja rautatiepalvelut, On arvioitu, että julkisen infrastruktuurin kustannukset ovat noin 300000 bitcoins (noin Yhdysvaltain $17.7 miljardi). Kaupunki vapautetaan tuloverosta, kiinteistöverosta ja muista veroista, ja ainoa vero on 10% arvonlisävero. Osa arvonlisäverosta rahoittaa joukkovelkakirjoja, jotka on myönnetty kaupungin rakentamiseen, ja toinen osa käytetään kaupunkien rakentamiseen ja palveluihin.
Lisäksi El Salvador aloittaa rahoituksen 2022Confusedta ja julkaisee maailman ensimmäisen erän bitcoin valtion obligaatioita "vulkaanisia obligaatioita".
Blockstreamin strategiapäällikkö Samson Mow sanoi, että ensimmäiset kymmenen vuotta "vulkaaniset obligaatiot" olisivat miljardin arvoisia, ja bitcoin, jonka kuponkikorko on 6.5 prosenttia. Viiden vuoden jälkeen El Salvador alkaa myydä joitakin bitcoineja, joita käytetään rahoittamaan obligaatioita, joilla tarjotaan sijoittajille "ylimääräisiä kuponkeja". Voidaan päätellä, että bitcoinin arvo nousee edelleen voimakkaasti. Samaan aikaan Samson uskoo, että nämä suunnitelmat tekevät El Salvadorista "maailman rahoituskeskuksen" ja "Singapore Latinalaisessa Amerikassa", ja toivoo, että muut maat voivat seurata perässä.
Perustaja, hän on yksi salvadorilaisista, jotka ovat julkisesti vastustaneet bitcoin-lain täytäntöönpanoa. Gomez on osallistunut useisiin foorumeihin ja videokonferensseihin ja esitellyt yksityiskohtaisesti virheet ja riskit, joita hän uskoo El Salvador in bitcoin lakiin. Gomez on myös kuuluisa paljastaa keskeisiä yksityiskohtia chivo lompakko. Hän huomautti, että hän on huolissaan useita suunnittelun ominaisuuksia chivo lompakko, mukaan lukien, että toimintakustannukset "nolla maksu palvelu" maksetaan veroja.
Paikallisen median La Prensan grafikan raportin mukaan, Poliisi operatiivisen taktiikan osa El Salvador (vastaava kuin erikoispoliisi) yritti takavarikoida Gomezin tietokoneen pidätyksen aikana. Pian hänen pidätyksensä jälkeen Gomez siirrettiin erityinen rikos osa National Central Investigation Department. Poliisi sanoi, että Gomez oli tutkimuksen, koska "vääriä lähetetty eri pankkien käyttäjille, joiden tilejä oli varastettu" 。 Salvadorin viranomaiset yrittävät päästä Gomezin matkapuhelimiin ja tietokoneisiin.
Gomezin asianajajan Otto Floresin lausunnon mukaan poliisi vapautti hänet pari tuntia myöhemmin. "Hänet pidätettiin"ilman oikeudellista määräystä. On epäselvää, miksi hän oli käsiraudoissa."
Toinen kriitikko, Jose Miguel Vivanco, sanoi armottomasti Twitterissä: "Mitä seuraavaksi? Jos otamme Venezuelan historian oppaaksi: uutissensuuria, kansalaisyhteiskunnan rajoituksia, ihmisoikeuksien loukkauksien täydellistä rankaisemattomuutta, vastustajien pidätystä ja vaalipetoksia."
BTC。
Mikä on presidentin bitcoin ostostrategia? Tämä tarkoittaa, että enemmän kuin kerran "kauppa metsästys" vastata lasku hinta bitcoin. Esimerkiksi Buchler osti 150 BTC, 420 BTC ja 100 BTC syyskuussa, lokakuussa ja marraskuussa.
Tämä on kuitenkin toinen syy kyseenalaistaa avoimuus. Toistaiseksi Bukler ei ole ilmoittanut, kuka valvoo hallituksen bitcoin lompakko yksityinen avain -- vakava ongelma, koska El Salvadorin bitcoin on lisätty Ministry of Finance.
Nolvia Serrano, El Salvador in korttelipankin johtaja, hajautettu pankki, uskoo, että: "On monia asioita, joita ei ole paljastettu. Esimerkiksi, kenellä on näiden bitcoinien yksityinen avain? Lisäksi, emme tiedä, mikä standardi ostaa bitcoineja on. Ei voi olla virheitä avoimuudessa. Meidän on oltava avoimia, koska salausalan yhteisö välittää näis t ä periaatteista."
Tiivistelmä
Salvador in hallituksen ja paikallisen taloudellisen toiminnan osallistujat, bitcoin kokeilu ei ole helppo, on vielä monia ongelmia ratkaista, ja menestys bitcoin El Salvador on vielä nähtävissä. Samaan aikaan muut Latinalaisen Amerikan maat kiinnittävät erityistä huomiota El Salvador in tilanteeseen, ja poliitikot ovat alkaneet edistää bitcoin /Cryptoceare Bill. Loppujen lopuksi heillä kaikilla on yksi yhteinen asia: liian kaukana Jumalasta ja liian lähellä Amerikkaa.
Kuitenkin se, että El Salvador hyväksyy bitcoin virallisena maksuvälineenä on todellakin alku massiivinen marssi blockchain teknologian ja salaustekniikka. Esteitä käyttää on vähennetty ja todellinen käyttö tapauksia on toteutettu. Se, että El Salvadorissa on yhä enemmän asukkaita, jotka käyttävät salamaverkkoa, vahvistaa myös salamaverkon nykyisen mittakaavan. Tulevaisuutta silmällä pitäen on odotettavissa, että salamaverkon teknologia nostaa reaaliaikaisen viestinnän tasoa, pääoman turvallisuuden ja yksityisyyden suojaa, jotta bitcoin in käyttöä koskevia skenaarioita voitaisiin käyttää enemmän.
Riskien vinkit:
Mukaan ilmoituksen edelleen estää ja käsitellä spekulaatioriski virtuaalinen valuuttakauppa liikkeeseen keskuspankin ja muiden osastojen, sisältö on vain käyttää tiedon jakamista ja ei edistä ja tukea mitään toimintaa ja investointeja käyttäytymistä. Readers on pyydetty noudattamaan tiukasti lait ja asetukset alueellaan ja eivät osallistu mitään laitonta taloudellista käyttäytymistä.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)